Wienerberger lanceert 6 nieuwe kleuren voor Amfora gevelsteencollectie

24/01/2023

De gloednieuwe Amfora collectie van Wienerberger krijgt met zes nieuwe kleuren een gevoelige uitbreiding. De nieuwkomers, waarvan drie in Eco-brick formaat en drie in Waalformaat, combineren een licht ruwe textuur met levendige kleurschakeringen. Tijd voor een kennismaking!

De Griekse oudheid als inspiratiebron

Als bakermat voor onze beschaving heeft de Griekse oudheid al veel inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen opgeleverd. Zo liet Wienerberger zich door het productieprocédé van Griekse kleikruiken inspireren voor hun recent gelanceerde Amfora gamma. Typerend voor deze kruiken om vloeistoffen te bewaren is dat de Grieken ze eerst kleurden en vervolgens in de oven bakten.

Met een nieuwe variant in zijn Wasserstrich-uitvoering knipoogt Wienerberger naar de vloeistoffen in die Griekse kruiken van weleer. De aangepaste oppervlaktebehandeling geeft de gevelstenen een allesbehalve alledaagse look.

Ontdek de goednieuwe Amfora collectie van Wienerberger.

Drie nieuwe Eco-brick tinten

De eerste reacties op de nieuwe gevelsteen waren zo uitgesproken positief dat de kleurenkaart van de Amfora collectie dit voorjaar een aanvulling krijgt met zes nieuwe kleuren. De Duno Beige en Puro Wit – beide beschikbaar in het Eco-brick formaat - verwelkomen drie nieuwe grijstinten. Iedere grijstint krijgt daarbij een andere kleurschakering. Voor de Misto Grijs is dat een witte kleurtoon, Rino Grijs krijgt een zwarte accenttoets en Silvo Grijs heeft een grijsbeige verschijning. De drie nieuwe grijstinten zijn eveneens beschikbaar in de Eco-brick uitvoering.

Intense kleuren

Wienerberger bedient ook de liefhebbers van intense kleuren op hun wenken. De Amfora collectie adopteert drie kleuren uit de voormalige Latero collectieCastana brengt een donkerbruine, in de massa gekleurde steen met zwartgrijze nuances en witte accenten. Zafferano zit met zijn gele kleur in het andere uiterste van het kleurenspectrum. Het geel krijgt een bijzonder levendige uitstraling dankzij accenten in beige, roze en wit.

Wie echt een warme gloed zoekt, raakt vast gecharmeerd door Rubino: een sprekend rode, in de massa gekleurde gevelsteen met zwartbeige nuance en bruine accenten door reductie.

Ook voor deze drie intense kleuren zorgt de Wasserstrich oppervlaktebehandeling voor een licht ruwe textuur. Deze intense kleurvarianten zijn beschikbaar in het Waalformaat.

Echt vakmanschap maakt het verschil op een bouwwerf. Daarom wil Wienerberger zoveel mogelijk zijn kennis delen met jou, de bouwprofessional. Om je bouwwerken goed te laten starten, voorziet Wienerberger gratis begeleiding bij het opstarten van je werf met Wienerberger bouwmaterialen. Verder organiseert de firma geregeld opleidingen. Zodra er opnieuw opleidingen gepland staan, kan je hier de praktische gegevens bekijken. To be continued!

In samenwerking met Wienerberger NV

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.