Soorten baden: welk bad kiezen voor je badkamer?

23/02/2022

Staat er een comfortabel ligbad op je verlanglijstje? Tijdens je zoektocht ontdek je het al snel: er zijn diverse soorten baden verkrijgbaar. Van vrijstaande baden tot inbouwbaden, hoekbaden en massagebaden. Dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Bouwinfo to the rescue! Ontdek de mogelijkheden, krijg nuttige tips en kies slim uit een ruim gamma baden van topmerken.

Je bad renoveren, of een nieuw bad plaatsen?

Misschien staat er in jouw badkamer een ouder bad dat een opfrisbeurt kan gebruiken. Dan sta je voor de keuze: het bad renoveren, of het uitbreken en een nieuw bad plaatsen. Meestal is het eenvoudiger om het oude bad te vervangen. Zo ben je zeker dat je meteen het laatste nieuwe sanitair in huis haalt, en dat je nog jaren van een kwalitatief bad geniet. Verken het brede gamma van X2O en vind het bad dat perfect bij jou en je badkamer past. Ook als je badkamer eerder klein is of een uitdagende indeling heeft, is er keuze te over.

Wil je kost wat kost je oude bad behouden, ontdek dan hier hoe je een bestaand bad kan renoveren. Door het bad te schilderen of opnieuw te emailleren maak je het weer zo goed als nieuw. Let wel: een bad schilderen kan je ook zelf, maar het opnieuw emailleren is niet eenvoudig als je geen ervaring hebt. Voor die klus schakel je dus best een professional in. Informeer je vooraf over prijzen, want de kosten kunnen oplopen.

Bepaal de plaats van het bad in de ruimte

Kijk je liefst uit naar een nieuw bad? Doe dan eerst je huiswerk. De beschikbare ruimte in je badkamer bepaalt mee de vorm en de plaats van het bad. Om te weten welk soort bad je best kiest, meet je eerst de ruimte op waarin het bad zal komen. Denk meteen ook na over de plaats van je nieuwe bad. Hier zijn heel wat mogelijkheden. In een hoek bijvoorbeeld, ideaal als je badkamer eerder klein is. Of je plaatst je bad met 1 zijde tegen de muur, stijlvol maar plaatsbesparend. Mag je bad de eyecather van je ruimte worden? Dan is een royaal vrijstaand bad the way to go. Hieronder zetten we de diverse soorten baden voor je op een rij.  

Je bekijkt deze baden graag met eigen ogen voor je beslist? Bezoek dan een X2O-showroom in je buurt en keur uiteenlopende badkameropstellingen. De ervaren badkameradviseurs geven je graag meer uitleg.

Vrijstaand bad: blikvanger in de ruimte

Een vrijstaand bad, ook wel losstaand bad, is een echte blikvanger in de badkamer. Je levert wat ruimte in, maar krijgt er een ultiem gevoel van luxe voor in de plaats. Vrijstaande baden zijn er in elke denkbare vorm en in vele maten. Ovale badkuipen hebben een harmonieuze look en zorgen voor een rustgevende sfeer. Een rechthoekig bad past dan weer in elke badkamer. Bovendien is een rechthoekig bad efficiënt op het gebied van ruimte, handig als je badkamer eerder klein is. Ga je graag met z’n tweeën in bad? In een tweepersoonsbad zit de afvoer in het midden, zo hoeft er niemand op te gaan zitten. Kies hier je toekomstige vrijstaand bad.

Halfvrijstaand bad: extra lief voor je budget

Een halfvrijstaand bad of semi-vrijstaand bad staat grotendeels los van de muur en wordt niet ingebouwd. Hierdoor lijkt het op een vrijstaand bad, maar neemt het minder ruimte in beslag. Een halfvrijstaand bad biedt dezelfde luxe als een vrijstaand model. Maar omdat halfvrijstaande baden niet afgewerkt moeten worden, bespaar je ruimte en geld. Er bestaan half vrijstaande baden voor in een hoek en modellen voor tegen een wand. Bekijk diverse halfvrijstaande baden en filter makkelijk op formaat, kleur, materiaal, afwerking en prijs.

Tip: Overweeg je een bad-douchecombinatie, ontdek dan de handige badschermen voor je bad met douche. Met zo’n badwand blijft je badkamervloer mooi droog tijdens het douchen. Zo hoef je minder te poetsen en beperk je het risico op uitglijden. Safety first!

Hoekbad: ruimtebesparend bad met linkse of rechtse hoek

Is je badkamer niet groot genoeg voor een klassiek ligbad? Overweeg dan om een hoekbad te plaatsen. Omdat het in een hoek komt te staan, bespaar je heel wat ruimte. Maar vergis je niet, een hoekbad kan je perfect ook in een grote badkamer plaatsen. Zo houd je meer ruimte over voor bijvoorbeeld een groot badkamermeubel of een ruime inloopdouche. Hoekbaden zijn verkrijgbaar met verfijnde designs en met een linkse of rechtse hoek. Bekijk hoekbaden van topmerken als Luca Varess, Linie en Balmani en vind je favoriet.  

Inbouwbad: breng harmonie in je badkamer

Een inbouwbad is een ligbad dat tegen de muur geplaatst kan worden. Vaak kiest men ervoor om het in een hoek te plaatsen. Met een inbouwbad kan je een prachtige harmonie creëren in je badkamer met bijvoorbeeld een smaakvolle tegelafwerking. Ontdek hoogkwalitatieve inbouwbaden en kies uit diverse formaten, vormen en kleuren. Wil je het geheel mooi afmaken, kijk dan ook eens bij de badkranen of geniet nog meer van je bad met een comfortabel badkussen.

Massagebad: wellnessen bij je thuis

Hou je van wellnessen? Het kan ook bij je thuis! Een massagebad, ook whirlpool, bubbelbad of jacuzzi genoemd, geeft je een onderwatermassage door middel van luchtbellen en/of waterstralen. Afhankelijk van de intensiteit heeft die massage een verkwikkend of een relaxerend effect. Ontdek comfortabele massagebaden en tover je badkamer om tot een luxueuze spa.

Vergeet je bijpassende badkraan niet

Is het duidelijk welk bad je wil, dan kan je een bijpassende badkraan gaan kiezen. Afhankelijk van het bad van je voorkeur, ga je voor een muurkraanbadrandkraan of staande badkraan op de vloer. Rond of strak, gekleurd of klassiek chroom … Jij kiest je droomcombo. Vraag hier je gratis inspiratiebrochures aan.

Klaar om je bad te gaan kiezen? Maak een afspraak in een X2O-showroom in je buurt en krijg uitgebreid advies van experten.  Tip: doe vooraf alvast inspiratie op voor je nieuwe bad, zo leer je je voorkeuren beter kennen. Neem hier een kijkje om de nieuwste badkamertrends te ontdekken.

In samenwerking met X²O Badkamers

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.